b a n d o n e o n

U T S T I L L I N G gif H I S T O R I K K gif T E K N I K K gif L E N K E R gif O MGIFS I D E N E gif K O N T A K T gif H J E M

 

"El Tango, el Bandoneón y sus Intérpretes" handler om bandoneonet og dets utøvere

Horacio Ferrer er en argentinsk poet som har skrevet mange tekster som Piazzolla har tonesatt, bl.a. "operitaen" Maria de Buenos Aires, som ble oppført i Grieghallen under Festspillene i Bergen i 2006. Da spilte Ferrer en av rollene - fortelleren - som han også gjorde da Maria de Buenos Aires hadde urpremiere i Buenos Aires i 1968, med Piazzolla som musikalsk leder. Nå har operaen vært på turne med rikskonsertene, med Per Arne Glorvigen som musikalsk leder, og fortsatt Horacia Ferrer som fortelleren. Horacio Ferrer gledet oss med å være tilstede på åpningen av bandoneonutstillingen vår i Bergen i 2006.

Det stort bokverket "El Tango, el Bandoneón y sus Intérpretes" handler om bandoneonet og dets utøvere, og er skrevet av argentineren Oscar Zucchi. Foreløpig er to av i alt ti planlagte bind er utgitt. Til dette verket har Horacio Ferrer skrevet et forord. Det er oversatt fra spansk av Jacob Aasland Ravndal.

Referansen til verket er:
Zucchi, Oscar: El Tango, el Bandoneón y sus Intérpretes. Buenos Aires, Ediciones Corregidor, 1998, Tomo I.

Les den norske oversettelsen her >>>

Les den spanske orginalen her >>>

 

Bergen Museum 2007